ADELLIJKE GASTRONOMIE

Mechelen zit in de lift. Op vele vlakken. Het centrum verfraait en heel wat mensen vindende weg terug naar de stad om er te wonen, te werken of te winkelen.

Daarom is het vreemd dat het met de gastronomie op Mechels grondgebied tot voor kort precies de omgekeerde weg uit ging. De sterrenrestaurants in de stad sloten, één voor één de deuren.

 

Inderdaad: tot voor kort! Want het is het ouwe getrouwe ‘Baron van Zon’ dat nu klaar is gestoomd om de gastronomische fakkel over te nemen. Daarvoor werd niet over één nacht ijs gegaan. De zaak wil de brasseriestempel definitief van zich af schudden. De  nieuwe chef, de nieuwe keuken, de nieuwe equipe en het nieuwe interieur smoren alle twijfels over de torenhoge ambities in de kiem.

 

Maar de kenners kijken verder, en komen dan als vanzelf automatisch terecht bij de man die in de potten roert in de nieuwe ‘Baron’. Zijn naam: Michael Van Opstal.

Wie hem kent, weet genoeg. Wie hem niet kent, zal snel de ervaring proeven die Michael’s keuken typeert, ervaring die hij opdeed in de gekendste restaurants van Barcelona, bij Souvereyns en Sel Gris in Knokke, bij Sergio Herman in Oud Sluis. Het resulteerde in 2011 tot  de titel van ‘Beste Junior Kok van België’.

 

In Baron van Zon wil Michael en z’n team  uitpakken met een verfijnde Frans-Mediterrane keuken. Michael belooft een keuken waarin authenticiteit ,  producten en originele gerechten primeren.

 

Met evenveel smaak werd het interieur van Baron van Zon onder handen genomen. Zaakvoerder Patrick Van Campen toverde één van de statige kasteelkamers om in een gezellig salon waarin de gasten tijdens het aperitief in de menukaart kunnen snuisteren, tijdens  de winter periode wordt deze ruimte gebruikt als private dinning room.  Het karaktervolle interieur brengt trouwens ook nog steeds een zaaltje voor seminaries en feesten.

 

1998: opening ‘Baron van Zon’

Zomer 2013: start renovatiewerken gevels

Maart 2015: eerste gesprekken samenwerking Michael Van Opstal

Mei  2015: opening restaurant Baron van Zon

Perscontact:

Baron Van Zon

Patrick Van Campen

Mechelseweg  21

2811 Hombeek-Mechelen

Mobiel: +32 471 23 78 57

E-mail: baron.van.zon@online.be